ik wil online    geld verdienen   

ik wil online 

  geld verdienen   

Handelen crypto, goud en aandelen

Wil jij graag leren hoe je laagdrempelig kunt beginnen met handelen in crypto, aandelen of edelmetalen? Check dan onze geselecteerde cursussen.

Wat is een crypto

Een crypto is een digitale weergave van een waarde welke niet wordt uitgegeven, en dus ook niet beheerd en gereguleerd, door een centrale bank of overheid. Hiermee hoeft een crypto dus niet aan een wettelijk vastgestelde valuta gekoppeld te zijn en heeft ook niet de juridische status van een valuta. Crypto’s worden wel gebruikt als ruilmiddel. U kunt ze dan ook elektronisch overdragen, opslaan of verhandelen. Er zijn al diverse webshops waar je met crypto (meestal bitcoin) kunt betalen.

Begrippen in de cryptowereld:

  • Wallet: Dit is een digitale portomonnee, vergelijk het met een bankrekening. Het is mogelijk om crypto op te slaan in zowel online als offline wallets;
  • Exchange: Dit zijn online handelskantoren waar je kunt handelen in verschillende crypto valuta. Vrijwel alle Exchange diensten vragen een commissie per transactie;
  • Mining: Dit is de term die gebruikt wordt om transacties op het het netwerk te controleren en toe te voegen aan de blockchain;
  • Blockchain: Dit is een transactieketen van data die gedeeld is tussen een netwerk individuele onafhankelijke partijen. In een blockchain worden transacties opgeslagen zonder dat deze kunnen worden verwijderd of aangepast.

Wat is goud

Goud is een grondstof dat al eeuwenlang heel erg gewild is bij mensen. Het edelmetaal wordt o.a. gebruikt in producten zoals sieraden en mobiele telefoons.

Handelaren en banken speculeren in goud, maar dit doen ze natuurlijk niet door te werken met fysieke goudstaven. De meest voorkomende vorm van de online goudhandel is door aandelen te kopen van een goudmijn.

Er bestaan ook andere manieren om in goud te handelen. Denk hierbij aan Goud ETF’s, Goud futures, Goud opties of Goud CFD’s.

Wat zijn aandelen

Een aandeel is een deelneming in het eigen vermogen van een bedrijf. Hiermee zijn het eigendomsbewijzen van een deel van dat betreffende bedrijf welke het recht geven op een deel van de winst die het bedrijf maakt.

Bedrijven geven aandelen uit om geld aan te trekken voor de financiering van hun activiteiten. Het geld dat een bedrijf ophaalt staat (meestal) voor onbepaalde tijd ter beschikking van het bedrijf en hoort bij het eigen vermogen.

De meeste aandelen zijn via een aandelenbeurs verkrijgbaar. Wereldwijd zijn er best een aantal beurzen, denk hierbij aan bijvoorbeeld de NASDAQ of de AEX, die faciliteren in de aandelenhandel. Wil je beleggen dan is het niet mogelijk om aandelen direct op een aandelenbeurs te kopen. Hiervoor is een tussenpersoon nodig zoals een broker of een bank. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de giro of de ING bank.

Hoe begin ik met handelen in crypto, goud of aandelen?

Om te beginnen met het handelen in crypto, goud of aandelen is het noodzakelijk basiskennis te hebben. Weten hoe de financiele markt werkt is zeker een aanrader. Begin niet zo maar lukraak wat aandelen of crypto te kopen en zien waar het schip strand, maar bedenk een strategie en stel een plan samen. Je doet er verstandig aan om je eerst goed in te gaan lezen en wellicht te starten met een cursus voor beginners.

Vervolgens is het zaak om grafieken te leren lezen. op deze manier kun je beter inschatten wat een aandeel in te toekomst doet. Het lezen van grafieken neem je mee in je strategie. Hiervoor zijn allerlei hulpmiddelen en tools verkrijgbaar.

  1. Maak een account aan bij tradingview. Dit is een tool met grafieken van aandelen en crypto;
  2. Leer grafieken en candlesticks lezen. Op deze manier kun je beter inschatten wat een aandeel doet in de toekomst;
  3. Bedenk een strategie en hou je aan de regels die met jezelf afspreekt in die strategie;
  4. Begin met papertraden. Dit is een handelen met aandelen of crypto, maar dan zonder al echt geld te gebruiken. Hiermee leer je de kneepjes van het vak. Oefen je strategie en pas risico management toe;
  5. Open een account bij een broker en start met echt geld.

Toch liever meer uitleg voordat je begint?

Kijk eens naar de cursus Technische analyse voor beginners of lees hier meer over de cursus. Of ben je wellicht op zoek naar de pareltjes onder de crypto, check dan de cursus Crypto Portfolio 2022.

Deel deze mogelijkheid met anderen:

MEER MOGELIJKHEDEN

Cursus of training

Investeren in vastgoed

Investeren in vastgoed is niet alleen voor mensen met een enorm vermogen. Er zijn slimmere manieren om ook met een kleine investering te starten.

Lees meer »
Cursus of training

YouTube Cash Cow kanaal

Met een YouTube cashcow kanaal maak je video’s waarbij jezelf niet in beeld komt. Krijg betaald per 1000 views en verdien hiermee een passief inkomen.

Lees meer »